I garaget

tog ett redigt ryck förra lördagen och rev isär nya motorn i molikyler och åkte till macken så jag kunde tvätta blocket, toppen och lite små grejer. har pratat med en kompis som kan ficksa så jag får toppen planad och kolvarna svarvade, så dom är bara att åka ner med till honom, ska göra de nästa vecka.  idag skickade jag pappa till nyköping för att hämta lager, kolvringssats och nedre packningssats, och på samma ställa skulle han lämna in vev med kopling och alla remskivor monterat på balansering. MEN dom hade stängt idag, som tur va kunda far lämna veven på ett företag som ligger vägiväg som har kontakt me dom andra, men de vart inga delar idag =(



Nytvättat =) ska målas inom kort



Kolvarna tar ett bad i diesel (trodde jag) för att bli rena. de visade seg vara vatten som luktade diesel efter att legat i diesel dunken för de va is i lådan när ja skulle kolla på kolvarna dagen där på.



årding och reda pengar på fredag.



den lille rackaren som balla ur. rätt skaplit hål ändå, går ju inte äns att använda som askkopp

Nationella provet

gick förvånanvärts bra tycker jag, hade exakt 5 min och inte alls mycke hack och tids fördriv. FICK VG:D:D 

duktiga jag

som har gort en läxa för engångsskull, de är till nationella provet i svenska imorron den muntliga del, dom ska vell kolla så jag inte bryter på någe annant språk, men svenska borde ja ju kunna tycker jag. skrivit ett pm som är på ca 270 ord och sen ska jag stå och prata om engagemang och påverkan i 5 min för att få G. kommer nog bli mycket typ, licksom, ba, ohm, öö och vad man kan hitta på för att komma upp i 5 minuter tal tid på ett ämne som jag är helt ointreserad av.

med bilen har de inte hänt så mycket mer, har konstaterat att den nya motorn går att använda som donator, då det rådde lite tvivel om de, men de är över nu, hadde toppen med till skolan idag och tog bort kamaxeln och ventilerna så nu är de bara att lämna iväg den på planing:D pappa köpte en nya hylsa så nu kan jag få ur kolnarna ur den trasiga motorn me:P

ne nu ska ja gå och lägga mej och försöka sova fram ett bra tal tills imorron. hejsvejs

Trött lördag

vakna 8.30, frukost 9.00, garaget 9.30 till 13.30, sen duschen och jobba på macken med Älin.

tog hem en saab 9.3 i fredags som jag bytte bakbromsar på idag, fick dra ut min pärla ur hålet så saaben kunde komma in. var för övrigt och hämtade en motor på skroten som är komplet utom turbo, som jag ska använda blocket och kolvarna i från till min bil. kolvarna i den nya motorn som jag ska använda ska jag lämna iväg nån stans så dom blir ner svarvade, och passar med min marin vev som som jag ska ha.


Rullar på

eller ja, den är ju trasig men arbetet med motorn rullar på...nu har jag med hjälp ar far lyft ur motorn och tagit bort växel lådan.



här är blyvikten på väg ur =)


Borta...vart tog den vägen




aa...när är de jobbigaste och mäst spänande gort. Nu jagar jag priser på billiga delar och värkstäder som kan göra lite smé jobb billigt. Den härkvällen har jag varit lat...lr ja, tänkte mej inte för, jag skulle ju naturligtvis tagit med mutter maskinen in så den lenat på lite men nej de glömde jag, så jag fick ledigt en kväll i alla fall. Imorron Torsdag ska jag kolla på en motor på valla skroten som värkar intresant.


Äntligen hittat

ett litet ämna jag kan skriva om...de va mitt största argument för att inte skaffa en blogg men de har funkat hyfsat tills nu när jag kan blogga om min bil som jag gör stör operation på :D

Gårdagen var jag ute hela dagen och fick mycket gort, bland annat lossa alla kablar från motoret och vika undan kabelhärvan, som tur är så är den inte så stor på en volvo :P de va vell de som tog längst tid, bara lite annan allmen lagning. "vanlig allmen lagning" - från serien Macken) :D



På ett sätt är de lite roligt och pyssla som jag gör nu när man får dona för sig själv i sin egna takt för så värst fort vill ja inte på stå att de går men ja gör vad ja kan me de lilla jag har. Fast de blir ju helt klart roligare med sällskap lite beroende på vilken men ändå roligt, för igår kväll när de bara var försnacket inför melodifestivalen jag fick in på radion så vart de långtråkit och jag gick in vid 8 tiden.



Lite(t) sällskap hade jag i alla fall av stall katenn Malin som tittade vad jag gorde. men här tycker hon också att de börjar bli tråkit, då hon nästan somnat och kämpar me balansen :D såg lite roligt ut när hon satt och gungade. 
Men är de nån annan som kännar att ni vill vara sällskap hör av er =P 


 

Dessa bilar

som bara kostar pengar undrar om man nån gång kommer att käna några kroner på en bil...ja de är klart om man köper ett vrak och lägger ner flera års arbete och sen säljer den, men på en vanlig bil då? de tror ja knappast.

Min gula fara fick i onsdags för sig att de minsan fick vara nog nu, och käkade i sig lite av en kolv i motorn.

så ser de ut och gör de de går inte bilen någe bra och man kan rekna med att plånkan blir tunnare...ganska så snabbt.
kommer därför att till bringa några dagar i logen...lr "garaget" som dom andra i familjen så fin kallar de, men ett garage brukar åtminstånde ha fönster och lite värme...fast fönster behövs kanske inte när man kan titta mellan plankorna.

God natt mina läsare.


svårt

att hitta på rubrik...har inte hänt så mycke men kände att ja ville skriva ändå,  jobbade i söndas kväll, gick jätte bra och kul som vanligt. och i måndags var ja hemma och så sjuk som ja inte vart på länge, åt knapt någe på hela dan, skit jobbit.
Men i´dag var ja på praktiken, skönt att komma iväg klättrar ju på vägarna när man sitter hemma och inte årkar göra någe.

Och imorron ska de bli roligt för då ska jag och Leif på praktiken åka till Benke bärgare och låna hans riktbänk och laga en merca kombi, ska bli intresant som bara den och se hur en sån funkar.

Hade Gött

Ett till väg kors i livet

i fredags fick jag en lapp av min lärare där det stog att elever i årskurs 2 och 3 på gymnasiet har möjlighet att att bli gästmekaniker i ett motorsport team både nationelt och internationelt, och de är ju presic va jag vill, har jag inte råd att köra en så fin och rolig bil kan jag vell få mecka med en. Men och ja värkligen menar de, man blir gästmekaniker under sesongen 2009 och i sommar ska ju jag in i lumpen så nu vart det ett svårt val, jag har också fått papper från massa andra intresanda utbildningar som börjar i höst.

Och genast vart livet detydligt svårare.

RSS 2.0